Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs op de Middag van het Kinderboek

 

De Middag van het Kinderboek en de Woutertje Pieterse Prijs gaan op 11 april 2015 in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) gezamenlijk een programma verzorgen. Gedurende de tweede helft van dat programma wordt door juryvoorzitter Hanneke Groenteman bekendgemaakt welke van de vijf genomineerde titels bekroond wordt met de Woutertje Pieterse Prijs 2015. Het idee voor de samenwerking kwam van Ted van Lieshout, organisator van de Middag van het Kinderboek; het bestuur van de prijs was meteen enthousiast. Het programma wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de OBA, die de middag mede sponsort.

Nominaties

Nominaties zijn nieuw voor de Woutertje Pieterse Prijs. Binnen het bestuur en de verschillende juryís leefde al enige tijd de wens om niet alleen het bekroonde boek aandacht te geven, maar ook andere bijzondere kinderboeken uit dat jaar. Op deze manier denkt het bestuur recht te doen aan de doelstelling van de prijs: het bevorderen van de literaire kwaliteit van het Nederlandstalig jeugd- en kinderboek.

Bruna sponsor

Dankzij winkelketen Bruna kan de Woutertje Pieterse Prijs ook in 2015 uitgereikt worden. Bruna neemt de sponsoring van de prijs over van het Lira Fonds, dat vorig jaar om financiŽle redenen de ondersteuning na 18 jaar moest opschorten. De overeenkomst met Bruna geldt voor drie jaar. De winkelformule Bruna bestaat sinds 1868. Op dit moment is Bruna BV een landelijke multichannel retailorganisatie met 350 winkels en een internetboekwinkel. Vanzelfsprekend blijven de Stichting Woutertje Pieterse Prijs en de jury ook onder de nieuwe sponsor volledig onafhankelijk. Kwaliteit.

Meer informatie

Voor informatie over de Woutertje Pieterse Prijs: neem contact met ons op.

Voor informatie over de Middag van het Kinderboek:
Ted van Lieshout, +31 (0)6 815 88 324, ted@tedvanlieshout.info ; www.tedvanlieshout.nu