Carli Biessels

Curriculum Vitae

Carli Biessels

Carli Biessels werd geboren in 1936 te Nijmegen. Ze groeide op in een zakengezin waarin veel aandacht werd besteed aan kunst en cultuur. Er werd ook veel voorgelezen. Al van jongsaf ontwikkelde Carli een rijke fantasie.

Ze studeerde pedagogiek in Nijmegen en ging voor haar studie een jaar naar Fribourg in Zwitserland. Tijdens haar studietijd spendeerde ze veel tijd aan toneel en cabaret en begon ze te schilderen.

Carli Biessels werkte in de kinderpsychiatrie en in een orthopedagogische instelling. Ze stelde vier boeken samen op kunsthistorisch gebied en schreef een aantal kinderboeken. Voor ze kinderboeken begon te schrijven schreef Carli enkele korte verhalen voor BRT-radio, VARA en KRO en voor de jeugdtijdschriften Okki en Taptoe. Haar verhalen hebben iets geheimzinnigs en laten veel aan de verbeelding over.

Carli is getrouwd en moeder van vier kinderen (drie dochters en een zoon). Een van haar dochters is illustratrice en maakte de tekeningen voor Anton en het kamelenkleed. Ook in haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met kunst (tekenen en schilderen).

Bibliografie

1998: Twee druppels water (longlist Gouden Uil)

1999: Anton en het kamelenkleed

2000: De buurman van de Magere Heinen

2000: De feestrede

2002: Tussen Mees en Mol (Van Goor)

2003: Doortje wil naar de zee kijken (Zirkoon)

2004: Op doortocht (Van Goor)

2005: De meeste dingen gebeurden onverwachts (Lannoo)

2006: Irah en de dieren (Lannoo)

2008: Geknipt (Lannoo)

2009: Juwelen van stras (Lannoo)

Bekroningen

2001: Vlag en Wimpel (griffeljury) voor De feestrede

2007: Vlag en Wimpel (griffeljury) voor Irah en de dieren


Voor informatie over en/of interviews met Carli Biessels en vragen over foto's, digitale cover, etc.: Uitgeverij Lannoo, www.lannoo.com