Marjolijn Hof

Biografie

© Brenda van Leeuwen, 2009
 
 

Marjolijn Hof (Amsterdam, 1956) verhuisde na haar geboorte meteen naar Den Haag en groeide daar op in een huis vol boeken. Het liefst wilde ze schrijfster worden, maar ze had geen idee hoe ze dat aan moest pakken. Daarom maakte ze een lange omweg. Ze werkte bijna twintig jaar als bibliothecaresse. Ondertussen bleef ze wel schrijven. Eerst werkte ze mee aan verhalenbundels en schreef ze teksten voor educatieve uitgeverijen. Ook schreef ze teksten voor prentenboeken. Pas in 1999 werd Marjolijn fulltime schrijfster.

Haar eerste jeugdroman was Een kleine kans, dat in 2007 bekroond werd met de Gouden Griffel, de Gouden Uil Jeugdliteratuur Prijs en de Prijs van de Jonge Lezer. Het boek werd in dertien talen vertaald. Een kleine kans is in 2011 verfilmd als Patatje Oorlog.

Marjolijn Hof heeft een speciale band met IJsland. Oversteken gaat over een vakantie op dat eiland, en De regels van drie schreef ze in een houten huis aan de IJslandse kust, onder zeer winterse omstandigheden. 

Meer informatie is te vinden op haar website: www.marjolijnhof.nl

Selectieve bibliografie

Koe & Mus (2002, 7 prentenboekjes, met illustraties van Fransje Smit)

Een kleine kans (2006)

Stokstaartjes (2006, prentenboek met illustraties van Mylo Freeman)

Oversteken (2007)

Prokofjev, Assepoester (2007, cd-boek, herschreven naar de muziek van Sergej Prokofjev, met illustraties van Martijn van der Linden)

Moeder nummer nul (2008)

Als niemand kijkt (2009, geschreven door Marjolijn Hof en Iris Kuipers)

Mijn opa en ik en het varken Oma (2011, met illustraties van Judith Ten Bosch)

Zwaan laat het waaien (2011, prentenboek met illustraties van Ceseli Josephus Jitta)

De regels van drie (2013)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Luna Wong Lun Hing van Uitgeverij Querido, via l.wong@singel262.nl of 020-5511255.